Choose your Battles

Wanneer is het relevant en van belang om je te uiten?

 Een super belangrijke afweging, zal ik wel of niet mezelf uitspreken of anderen ergens op aanspreken? Jouw idee bespreekbaar maken. Een irritatie uitspreken. Een gevoel benoemen? Doe je dit wel of niet? Soms is het heel helder en doe je het zonder erbij na te denken vol zelfvertrouwen. Soms zijn 2 kanten van jezelf met elkaar in conflict. En gaan je gedachten je mond voorbij en blijf je over de situatie malen in je hoofd.

Ben jij een boksbal?

Het kan ook zijn dat jouw belang weer net iets anders dan het belang van je functie, jouw team of de organisatie. Kortom, wat is wijsheid? Uitspreken of wijs je mond houden? Ben je een boksbal en reageer je op iedere prikkel? Welke strijd ga je aan, welke laat je gaan? Moet ik dit nu zeggen? Allemaal vragen die door je hoofd kunnen spelen.

Wanneer reageer je? Liefst op het moment van impact. Als je nog in bespreking bent met de ander of met je teamleden. Wanneer je dus fysiek aan tafel zit. Er morgen op terug komen, kan natuurlijk altijd, alhoewel je dan wat ons betreft nét het moment van impact gemist hebt.

Choose your battles gaat erom een GO-NO GO beslissing te nemen. Ik ga me wel uitspreken versus  ik houd wijs mijn mond.

Wat we veel tegenkomen in organisaties, is dat mensen zich bijvoorbeeld na de meeting wel durven uitspreken. Ze staan daarna bij de koffieautomaat nog wat na te praten of lopen terug naar hun werkplek en dan uiten ze (van)alles. Maar tijdens de meeting zelf deden ze dat niet. Dat is zonde! Want dan heeft het geen impact meer op de direct betrokkenen. Ja het heeft wel impact. Negatieve impact. Er kan zelfs een sfeer van roddelen ontstaan. Óver mensen praten in plaats van mét mensen. Dat wil je niet. Of het goede idee wat ze hadden hebben ze niet uitgesproken en belandt zo dus niet bij de mensen die ermee aan de slag kunnen gaan. Gemiste kans.

No go

Bij een NO GO is het soms ook de kunst om je bij de koffieautomaat niet alsnog te uiten over zaken die je dwars zaten. Om die roddelcultuur te voorkomen! Of tijdens een bila met een andere collega, of het tijdens het rondje wandelen met de lunch.
Voor complimenten geldt hetzelfde. Die horen ook bij degenen thuis die goed werk hebben geleverd. En niet bij een andere collega.

SPEAK UP op het moment van impact!

Maar hoe doe je dat nou? Het is makkelijker gezegd dan gedaan. En toch ligt het ook binnen handbereik.

In de eerste 2 stappen van ons SPEAK UP Model heb je je Attitude en Waar je voor staat en gaat, al onderzocht. Dat is de basis.

Stap 3 noemen wij: Choose your battles. Is het relevant en van belang om je te uiten?

Een belangrijk onderdeel van deze stap is dat je een risicoanalyse van de situatie maakt. Je weegt voor jezelf een aantal dingen af. Met als richting: draagt het bij aan je doel  (privé of in je functie) of is het in strijd met jouw waardes? Het helpt om dat goed voor ogen te houden. Wat is je SPEAK UP Doel? Wat zou je graag willen onderzoeken, welke situatie, wat kan leiden tot jezelf uitspreken of een ander aanspreken? Want uitspreken om het uitspreken, daar wordt de wereld niet veel beter van. Jij niet, en de mensen in je omgeving ervaren dit vaak ook niet als prettig.  Daarom is het essentieel om een weloverwogen GO – NO GO beslissing te nemen.

“Eerlijkheid begint met eerlijk zijn naar jezelf” of “Eerlijk zijn naar jezelf en dat accepteren is een belangrijke stap naar geluk”

Risicoanalyse

The Boost Factory heeft de volgende SPEAK UP RisicoAnalyse © ontwikkeld. Dus neem je SPEAK UP doel in gedachten en beantwoord voor jezelf zo eerlijk mogelijk de volgende vragen:

  1. Is de gebeurtenis/situatie in conflict met je waarden?
  2. Staat de situatie het behalen van je doelstellingen in de weg?
  3. Is wat er gebeurt éénmalig of een patroon?
  4. Hoeveel energie kost de situatie je/brengt de situatie je?
  5. Is het moment juist om je uit te spreken of de ander aan te spreken?
  6. Wat zijn de consequenties als je je niet uitspreekt?
  7. Wat zijn de voordelen als je je wel uitspreekt?
  8. Wat zijn de nadelen als je je wel uitspreekt? En wil en kan je die nadelen dragen?

Onder andere op basis hiervan neem je je GO – NO GO beslissing. Je weet dan voor jezelf dat je je gaat uitspreken (of niet) of een ander ergens op wilt aanspreken. Of iemand een compliment wil geven. Ook dat is jezelf uitspreken. Succes!

 

De stap die hierna komt, is stap 4: Tactiek. Deze stap gaat over WAT je wilt zeggen en HOE je dat kan zeggen. Want je wilt je boodschap wel zo brengen dat de relatie goed blijft. En dat die impact heeft. Wil je ook dit leren, lees dan onze volgende blog.

CHOOSE YOUR BATTLES, EEN WELOVERWOGEN BESLISSING NEMEN OF JE JE WEL OF NIET GAAT UITSPREKEN OF EEN ANDER GAAT AANSPREKEN, IS WAT TELT. WANT SOMS IS HET SLIM OM VERSTANDIG JE MOND TE HOUDEN. DOOR MEDEWERKERS GERICHT TE LEREN ZEGGEN WAT HEN BEZIGHOUDT OP HET MOMENT VAN IMPACT, WORDEN ONDERLINGE PROFESSIONELE SAMENWERKINGSRELATIES OOK VERSTERKT.