Speak Up

SPEAK UP

Speak Up is onze populairste training.  In onze visie is dit DE basistraining voor iedere professional en organisatie die zichzelf serieus neemt in het bereiken van haar persoonlijke doelen.

Wanneer individuen zich niet durven uit te spreken over hun wensen, ideeën, opvattingen, irritaties, onvolkomenheden en angsten zul je nooit het maximale potentieel bereiken van je meest waardevolle instrument van een organisatie.

Enerzijds laten medewerkers niet het achterste van hun tong zien. Ze houden ideeën achter, laten het na om collega's aan te spreken op ongewenst gedrag, tonen weinig initiatieven voor verbeteringen. Anderzijds heeft het ook een interne impact bij de individuele medewerker zelf. Doordat hij/zij zich niet uitspreekt, blijven irritaties hangen in het lichaam. Met als ergste resultaat langdurig ziekteverzuim.

In de training Speak Up leren deelnemers zich moeiteloos uitspreken op het moment van impact. Medewerkers leren elkaar professioneel aanspreken met als doel een prettige en effectieve manier van samenwerking.

In vijf stappen leren deelnemers zichzelf uit te spreken in het moment van impact met behoud van de relatie. De vijf stappen staan hieronder kort omschreven.

 

in 5 stappen naar Speak Up

Stap 1
Door welke bril kijk jij naar de wereld? Hoe interpreteer jij situaties? Wat is jouw uitgangssituatie? Waar ga jij van uit?

door welke bril kijk jij

Stap 2
Wat zijn jouw waarden? Wat vind je belangrijk om te bereiken? Wat wil je vermijden? Wat zijn de doelstellingen waarvoor jij verantwoordelijk bent binnen de organisatie?

Stap 3
Pas als een gebeurtenis of situatie in strijd is met jouw waarden en de doelstellingen waarvoor jij binnen de organisatie verantwoordelijk bent, ga je beoordelen of het zinvol is om je uit te spreken. Is het een éénmalige gebeurtenis of een terugkerende? Beoordeel of het de moeite waard is om je uit te spreken.

Stap 4
Wat zit je precies dwars? Waar gaat het jou met name om? Wat wil je zeggen en waarom is dit belangrijk voor je?

effectief communiceren

Stap 5
Jezelf uitspreken op een krachtige manier met vertrouwen. Waarbij behoud van de lange termijn relatie voorop staat.

zeggen wat je denkt

ONS AANBOD